CO2 AfstandsCalculator Premium voor Woon-werkverkeer

Hoe groot is de CO2 uitstoot woon-werkverkeer van onze medewerkers? Hoe kunnen we de jaarlijkse CO2 uitstoot van onze medewerkers monitoren en reduceren zodat wij klimaat neutraler kunnen ondernemen?
Per 01-01-2024 moeten grotere bedrijven en organisaties met meer dan 100 werknemers de CO2 emissie van woon-werkverkeer rapporteren en registreren. Een flinke administratieve klus! Want elk jaar opnieuw veranderen de afstanden van woon-werkverkeer door de aanleg van nieuwe (snel)wegen en bruggen. En de CO2 uitstoot veranderd mee met de mobiliteit van uw medewerkers.
De CO2 AfstandsCalculator Premium is hierbij een handig hulpmiddel om net een nulmeting snel inzicht te krijgen in het huidige CO2 verbruik van het woon-werkverkeer en zakelijk verkeer van uw bedrijf of organisatie.

Gratis CO2 calculator voor bedrijven | Bereken uw emissie

Naast de betaalde versie CO2 AfstandsCalculator Premium bieden wij ook een gratis tool om een snelle, globale meting van de CO2 uitstoot woon-werkverkeer van uw bedrijf of organisatie te maken. Vul uw gegevens in en krijg snel inzicht in de CO2 emissie van uw bedrijf en medewerkers.

Gebruik CO2 calculator | Aannames voor berekening

De CO2 woon-werkverkeer calculator voor bedrijven kent de volgende aannames:

  • In het rekenmodel wordt uitgegaan van een dienstenorganisatie. Dit soort organisaties zijn lokaal actief, kennen geen grote mobiliteit en de meeste medewerkers wonen in de regio. Er wordt niet tot nauwelijks gevlogen. Organisaties met een landelijke reikwijdte of internationale organisaties kennen een grotere CO2 uitstoot per KM.
  • De gemiddelde reisafstand per FTE werknemer is 50 km. op retour basis. Hierbij staat 1 FTE gelijk aan een werkweek van 5 dagen. Er wordt uitgegaan van 230 werkdagen per jaar (260 werkdagen – 30 vakantiedagen)
  • Berekening gebaseerd op verdeelsleutel hoofdvervoermiddel alle werknemers samen: Auto 50% , Openbaar Vervoer 5% , Fiets of lopen 45%

Hoeveel is 1 ton CO2 uitstoot?

De gemiddelde fulltime werknemer die 50 km. retour van zijn werklocatie woont en met de auto reist verbruikt ongeveer 1 ton CO2 per jaar.
1 ton CO2 (1000 kg. CO2) per jaar staat gelijk aan het verbruik van:

  • 7 keer naar Parijs vliegen
  • 16.000 km met de trein reizen
  • 500 dagen ademhalen
  • 50 bomen die één jaar lang groeien