Afstanden berekenen met de AfstandsCalculator

Bent u op zoek naar een snelle methode om de onderlinge reisafstanden en reistijden tussen grotere aantallen adressen en/of postcodes te kunnen berekenen?
De AfstandsCalculator is een Excel applicatie die u het precisiewerk van afstandsberekeningen uit handen neemt. Met deze rekentool berekent u zelf in een handomdraai de onderlinge afstanden tussen duizenden adressen en/of postcodes per dag.

De AfstandsCalculator in de praktijk

Voor bedrijven en organisaties die grotere aantallen afstanden en reistijden willen berekenen hebben wij de AfstandsCalculator ontwikkeld. Er zijn diverse redenen waarom bedrijven een (her)berekening van woon-werkverkeer willen uitvoeren.

  • Elk jaar opnieuw veranderen de reisafstanden en reistijden van woon-werkverkeer door de aanleg van nieuwe (snel)wegen, bruggen of andere verkeersmaatregelen
  • De stapsgewijze verhoging naar een reiskostenvergoeding per 2024 van € 0,23 per kilometer heeft direct gevolg voor de reiskosten van uw bedrijf en werknemers
  • Een verhuizing of reorganisatie van uw bedrijf vraagt om inzicht in de nieuwe reisbewegingen van uw medewerkers.

Kortom de AfstandsCalculator is een handige Excel applicatie voor de HR afdeling van uw bedrijf voor woon-werkverkeer berekeningen. Maar deze applicatie wordt ook veel gebruikt voor afstandsberekeningen tussen onderlinge postcodes of bedrijfslocaties.

Specificaties AfstandsCalculator 

Snelle en efficiënte woon-werkverkeer applicatie om de onderlinge afstanden tussen grotere aantallen (tot duizenden) postcodes of adressen te berekenen
  Toepassing o.b.v. OS Windows, Excel en Google Maps Routeplanner, snelste route, enkele reis auto. Tevens voor Openbaar Vervoer, fiets en wandelen
  De AfstandsCalculator wordt geleverd met API koppeling naar Google Maps of ANWB. Inclusief 10.000 gratis credits/berekeningen gedurende het eerste jaar
  100% match met de uitkomsten van de online Google Maps of ANWB Routeplanner
  Starttarief € 395,- per jaar (excl. BTW). Maximaal 10.000 afstandsberekeningen/credits.

Aangepaste varianten | AfstandsCalculator op Maat

Voor bedrijven, organisaties en gemeentelijke instanties die incidenteel de onderlinge KM afstand tussen grote aantallen (duizenden) postcodeafstanden willen berekenen hebben wij de AfstandsCalculator ontwikkeld. De vraag naar deze rekentool neemt toe. Elk jaar opnieuw veranderen kilometerafstanden van woon-werkverkeer door verhuizing van medewerkers en/of bedrijf of door de aanleg van nieuwe bruggen en (snel)wegen.
Deze veranderingen hebben direct gevolg voor de berekening van de kilometervergoeding van uw werknemers. Met name op personeel- en salarisadministraties blijkt de AfstandsCalculator een handig hulpmiddel die uw medewerkers veel werk uit handen neemt.

Hoe werkt de AfstandsCalculator?
De standaardversie van de AfstandsCalculator (voor Windows) werkt met Google Maps op basis van snelste route per auto en enkele reis. Het is een Excel bestand en geschikt voor maximaal 500 postcodeberekeningen per 24 uur. Nadat u in Excel uw postcodes heeft ingevoerd legt een ingebouwd macro automatisch verbinding met de server van Google Maps. Deze server berekent vervolgens de onderlinge kilometerafstand en koppelt deze berekeningen terug naar de Postcodevergelijker.

AfstandsCalculator op maat
Wilt u een AfstandsCalculator op maat? Dat kan! Wij kunnen onze rekentool ombouwen zodat deze voldoet aan uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een AfstandsCalculator op basis van Google Maps fietsen of wandelen of reizen met het Openbaar Vervoer. Daarnaast berekenen wij tevens de snelste/kortste reisafstand met de routeplanner van Routenet, ook geschikt voor vrachtvervoer. Vraag naar de mogelijkheden en gebruik hiervoor ons contactformulier.